Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !! ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΙΘΑΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ?



Σε όλη την Ευρώπη, ένα διεθνές λόμπι υποστηρικτών του μεγάλου κεφαλαίου, έχει δημιουργήσει μηχανισμούς που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ολίγων, όπως η Ε.Ε., η Ευρωζώνη, η Ε.Κ.Τ και άλλες μικρότερες ομάδες και think tanks. Κατ’ αυτόν τον τρόπο οι πολιτικοί δήθεν δημοκρατικά εκλεγμένοι, προσπαθούν να πείσουν τους λαούς τους πως οι πολιτικές λιτότητας είναι απαραίτητες και η μη τήρησή τους ισούται με εθνική αποτυχία. Αντίστοιχα, η εφαρμογή τους και οι μηδενικές αντιδράσεις, εξισώνονται με εθνικό συμφέρον.
Κάθε Ευρωπαίος υπουργός και πρωθυπουργός φροντίζει στο εσωτερικό της χώρας του να υπενθυμίζει πως έχει την αμέριστη συμπαράσταση αυτού του διεθνούς λόμπι που αναφέραμε αρχικά, αλλά και να προσπαθεί να πείσει πως η λιτότητα είναι το μέσον με την σύμφωνη γνώμη των ισχυρών. Αυτή η έξωθεν υποστήριξη, ουσιαστικά εξαπατά την κοινή γνώμη, αποκρύπτωντας πως η λιτότητα δεν είναι παρά το μέσον επίτευξης των στόχων της ατζέντας, όπως έχει διαμορφωθεί από τραπεζίτες, μεγαλοεπενδυτές που παίζουν σε ζαριές τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και του media-κού κατεστημένου.


Οι πολίτες της Ευρώπης μόνο μπορούν να δώσουν λύση, θέτοντας κοινούς στόχους, δράσεις, ακόμη και δημιουργία διεθνών οργάνων. Πέρα αυτού, στην ελληνική περίπτωση παρατηρείται μια πλήρης διάλυση των θεσμών, που δίνει την ευκαιρία σε ναζιστικές και άλλες ακραίες ομάδες να αναπληρώσουν το κενό, παίζοντας τον ρόλο του αστυφύλακα, του μπράβου και υποκαθιστώντας το ίδιο το κράτος. Πέρα από τα συνεχόμενα περιστατικά επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής, παρατηρείται μια στροφή μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας προς τις πρακτικές της Χ.Α., αφού έχουν πάψει να πιστεύουν πως οι νόμιμες μέθοδοι φέρνουν αποτέλεσμα. Σε μια κοινωνία όπου η νομιμότητα έχει γίνει καραμέλα και κουρελόχαρτο, η επίκλησή της φέρνει αποστροφή, σε αντίθεση με την βία η οποία μοιάζει δελεαστική και μόνος αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης προβλημάτων για τα οποία υποτίθεται ότι μεριμνά το κράτος.
Περιστατικά; Διαβάστε αυτό κι αυτό ως παραδείγματα γελοιότητας και συσσώρευσης βλακείας. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Η πίστη σημαντικού τμήματος του πληθυσμού, πως μόνο ακραίες συμπεριφορές φέρνουν την λύση και πως καλύτερα να τις αναθέσουμε στους κατάλληλους, δηλαδή τους νεοναζί.

Ανησυχητική είναι και η έλλειψη ενός ενιαίου κινήματος που θα μπορούσε να συμπαρασύρει τις εξελίξεις, αφού μετά το περσινό καλοκαίρι, σκόρπιες διαδηλώσεις και ραντεβού ουσιαστικά σφράγισαν την διάλυση των τρόπων αγώνα όπως τις ξέραμε μέχρι σήμερα. Βέβαια σε συνθήκες ακραίου νεοφιλελευθερισμού, δεν υπάρχουν ως τώρα ούτε καν συνθήματα ικανά να συγκινήσουν. Οι μούντζες της πάνω πλατείας (sic) και το “κλέφτες, κλέφτες” δεν είναι συμβολικά, παράγοντες αλλαγής.

Κάποιοι δικαιολογούν την βία με λαικίστικα επιχειρήματα, παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως “επαναστάτες” προκειμένου να ικανοποιήσουν την δική τους ανάγκη για εξουσία. Δυστυχώς οι φωνακλάδικες “απόψεις” σχεδόν πάντα αποκτούν μεγαλύτερη αποδοχή από τις μάζες. Μάζες που ειδικά αν ζουν περιθωριοποιημένες και δίχως αύριο, τρέφονται ευκολότερα από το μίσος. Δεν έχει σημασία τι έχει συμβεί ως τώρα, έχουμε ακόμη επιλογές. Παράδοση ή αντίσταση με οποιοδήποτε τίμημα. Μια θύελλα έρχεται. Μην κάνουμε πως δεν ακούμε τις βροντές. Ως τώρα κινούμαστε πάνω σε λεπτό πάγο, που το βάρος των ιστορικών στιγμών θα συντρίψει.

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ. ΣΟΚ.!! ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ



Η οικονομική κρίση έχει φέρει την κοινωνία στα πρόθυρα της αποσύνθεσης. Aνθρωποι που μένουν στον δρόμο και ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια ή ελπίζουν στην ελεημοσύνη των περιοίκων. Αυξημένες ουρές και αιτήματα σίτισης σε υπηρεσίες που προσφέρουν φαγητό και στέγαση. Ακόμη και περιστατικά που παραπέμπουν σε άλλες δεκαετίες, όπως λιποθυμίες μαθητών λόγω ασιτίας. «Αν σήμερα οι άστεγοι είναι 20.000, σε έξι μήνες θα είναι διπλάσιοι». 

 Οι άστεγοι και οι σιτιζόμενοι στα συσσίτια είναι απλά η κορυφή στο παγόβουνο της κρίσης. Πίσω τους ακολουθούν όλοι αυτοί που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες δυσκολίες στο να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους.

Οι σκηνές ντροπής με τους άπορους δεν έχουν τέλος. Τα οικονομικά μέτρα αντί να βοηθήσουν να μειωθούν, τους αυξάνουν. Δραματικές εικόνες εξελίσσονται πλεον και στους δρόμους της λιβαδειας.
Τα συσσίτια, τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα παζάρια, οι έρανοι και η κοινωνική ευαισθησία και συνοχή που υπάρχει στις μικρές…
κοινωνίες της επαρχίας δεν κατάφεραν να μειώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που αναζητούν στους κάδους απορριμμάτων φαγητό.
Σε δρόμους οχι και τοσο γνωστους στη πολη της λιβαδειας καθώς και σε περιοχές που βρίσκονται μεγάλα πολυκαταστήματα τροφίμων η κίνηση … έχει μεταφερθεί στους κάδους.!!
Ορισμένοι άστεγοι ή οικονομικά ασθενείς πλησιάζουν τους κάδους γύρω από τα σούπερ μάρκετ, την ώρα ακριβώς που βγάζουν τα προϊόντα.

 Σύμφωνα με το Prismanews φρούτα και λαχανικά που δεν πουλήθηκαν, ψωμιά και γενικότερα είδη της μίας ημέρας, τώρα πια τοποθετούνται με προσοχή από τους υπαλλήλους έξω από τα πολυκαταστήματα αφού και οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι κάποιος θα ενδιαφερθεί να περάσει να τα πάρει.
Το ερώτημα είναι τα οικονομικά μέτρα εφαρμόζονται για την ανάπτυξη ή για την μπανανοποίηση των λαών; Η μέθοδος μισθοί Βουλγαρίας με τιμές Βρυξελών το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να κάνει το βίο των πολιτών αβίωτο.
Όσα προβλήματα και αν είχε η Ελλάδα ποτέ μέχρι πριν το μνημόνιο δεν είχαμε δει σε αυτό το βαθμό τριτοκοσμικές εικόνες στους δρόμους.!!!

μια ελλαδα που πεθαινει....

11,9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΝΩ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ



Πυρηνική βόμβα στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα από τον Νίκο Χατζηνικολάου και την εφημερίδα  “Realnews”.
Tην ώρα που η συγκυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Κουβέλη ξεσκίζει τους μισθούς και τις συντάξεις των 300 ευρώ, την ώρα που οι ηλικιωμένοι ψαρεύουν σκυμμένοι στους σκουπιδοτενεκέδες την τροφή τους, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο περίφημος μπούγκα-μπούγκα Μεϊμαράκης, ο οποίος αρνείται να κλείσει το κανάλι της Βουλής, εμφανίζεται μαζί με τους Λιάπη και Βουλγαράκη να ελέγχεται από τον ΣΔΟΕ για ξέπλυμα 10,2 δις ευρώ από μίζες, μέσω του Ομίλου του Ιωάννη Καρούζου ο οποίος είναι κουμπάρος του.

 Την ώρα που οδηγούν τον κόσμο σε απόγνωση η αγωνία του ξιπασμένου πολιτικού συστήματος είναι πώς να κρύψει τις μίζες του. Σε λίγο θα προκληθεί τετκτονικός σεισμός με νέες αποκαλύψεις για τα  πολιτικά λαμόγια που μας έφτασαν ως εδώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News κατάθεση-φωτιά του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, εμπλέκει σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι τρεις πολιτικοί φέρονται να συμμετείχαν την περίοδο 2005-2008 σε αγοραπωλησίες σε περιοχές-φιλέτα της Αττικής, τις οποίες αγορές χρησιμοποιούσαν ως βιτρίνα για να καλύψουν μαύρο χρήμα που υπολογίζεται στα 10,2 δισ ευρώ. Οι αγορές, σύμφωνα με τις καταθέσεις, γίνονταν μέσα από εταιρία real estate του ομίλου του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.
Σύμφωνα με άλλη κατάθεση, του Γιώργου Ζωγραφάκη, ο οποίος είναι πρώην συνεταίρος του Ιωάννη Καρούζου, οι υπουργοί έδιναν τα χρήματα από μίζες στους νομίμους εκπροσώπους του ομίλου και εκείνοι αναλάμβαναν το ξέπλυμα και στη συνέχεια την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό με προσωρινό προορισμό γειτονική χώρα. Όταν ο χορός των εκατομμυρίων ολοκληρώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις και τις μηνυτήριες αναφορές, οι εμπλεκόμενοι αποφάσισαν να οδηγήσουν την εταιρία του ομίλου Καρούζου σε πτώχευση για να σβήσουν τα ίχνη τους
Στο μεταξύ τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν δύο ακόμη ονόματα υπουργών της συγκυβέρνησης Σαμαρά οι οποίοι φυγάδευσαν μαύρο χρήμα στο εξωτερικό. Ο ένας έχει αρχίσει ήδη να τρέμει και ο έτερος, ο  οποίος είναι και καψούρης με  sexy  επιστήμονα δεν θα έχει που να κρυφτεί. Όλη αυτή η συμμορία των διεφθαρμένων απαιτεί από τους πολίτες να πληρώσουν με τους μισθούς και τις συντάξεις τους κοντά στα 10 δις για να στηρίξουν την Ελλάδα. Όσα δηλαδή κατηγορούνται από το ΣΔΟΕ ότι ξέπλεναν οι κύριοι Μειμαράκης-Βουλγαράκης και Λιάπης!

Τα γραφεία των Ομπάμα-Μέρκελ-Ολάντ έχουν ενημερωθεί ήδη για την εξέλιξη και θεωρούν πλέον την Ελλάδα χαμένη υπόθεση. Οι συγκλονιστικές εξελίξεις είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές για να αποφευχθεί η αιματοχυσία σε περίπτωση που η συγκυβέρνηση επιχειρήσει να περάσει το πακέτο του θανάτου των φτωχών.   kourdistoportocali.com
Αποστολή της εφημερίδας Bild φθάνει την Δευτέρα στην Αθήνα για την υπόθεση των 10,2 δις που εξετάζει ο ΣΔΟΕ!
Eιδική αποστολή της γερμανικής εφημερίδας Bild  φθάνει την Δευτέρα στην Αθήνα για την υπόθεση των 10,2 δις ευρώ που αποκαλύπτει η “Realnews”. Η υπόθεση είναι βούτυρο στο ψωμί των δημοσιογράφων όλου του κόσμου που θεωρούν τον ελληνικό πολιτικό κόσμο βουτηγμένο στην διαφθορά. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής της Τρόικας και του ΔΝΤ έχουν ενημερωθεί ήδη για το σκάνδαλο που ερευνά ο ΣΔΟΕ και το κλίμα για την Αθήνα είναι πλέον από βαρομετρικό χαμηλό έως κολασμένο!

ΝΕΑ ΑΓΡΙΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. ΜΑΧΑΙΡΩΣΑΝ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ



Επίθεση με μαχαίρια δέχτηκαν, στις 9.30 χθες το βράδυ τρεις Πακιστανοί, πίσω απο το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που προκύπτουν από τις πρώτες μαρτυρίες των θυμάτων, οι τρεις αλλοδαποί βάδιζαν στο δρόμο, όταν σταμάτησαν δίπλα τους ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα και δύο άγνωστοι τους ρώτησαν τι εθνικότητας είναι.

Όταν αυτοί απάντησαν, οι άγνωστοι τους χτύπησαν και τραυμάτισαν με μαχαίρια τους δύο, έναν στο χέρι και έναν στο στήθος. Στη συνέχεια οι δράστες επιβιβάστηκαν στα οχήματα και εξαφανίστηκαν.


 Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν στο ΚΑΤ, όπου νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ τρίτος έδωσε κατάθεση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Προανάκριση για την υπόθεση αναφέρει το ethnos.gr, διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου να διευκρινιστεί ποιο ήταν το κίνητρο των δραστών οι οποίοι αναζητούνται.

Το φαινόμενο των συνεχόμενων επιθέσεων κατά ανυπεράσπτιστων αλλοδαπών παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις με τη ρατσιστική βία να μπαίνει για τα καλά στη καθημερινότητα μας, βλέποντας όλο και πιο συχνά να πέφτουν θύματα άτυχοι μετανάστες που μπαίνουν στο στόχο, οργανωμένων και μη, ρατσιστικών ομάδων.