Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ( ΕΠΑ.Σ.)

Η διεύθυνση της Επαγγελματικής Σχολής Λιβαδειάς με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους 2012-2013 ανακοινώνει για τη λειτουργία του σχολείου τα παρακάτω:
Η ΕΠΑ.Σ. συνεχίζοντας την πολυετή προσφορά της στην τοπική κοινωνία εξακολουθεί να εκπαιδεύει ικανούς τεχνίτες έτοιμους να στελεχώσουν τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Λειτουργούν οι παρακάτω

Ειδικότητες:
ΤΟΜΕΑΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Τεχνιτών Αερίων Καυσίμου ( Φυσικού Αερίου)
Εργαλειομηχανών CNC
Θερμοϋδραυλικών εγκαταστάσεων

και Συντηρητών Κεντρικής Θέρμανσης  Αμαξωμάτων

Με το πτυχίο «επιπέδου 3» οι απόφοιτοι μπορούν να ασχοληθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, σε εταιρίες σχεδιασμού και εγκατάστασης δικτύων, στη ΔΕΠΑ-ΟΑΣ-ΗΛΠΑΠ-ΟΣΕ-ΔΕΗ-ΕΑΒ κ.α , σε εργοστάσια επεξεργασίας μετάλλου, κατασκευής και συντήρησης μηχανών, εργαλείων, σε τμήμα service και ανταλλακτικών, σε μονάδες επισκευής αυτοκινήτων, ως εκτιμητές-πραγματογνώμονες κ.λ.π.
ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Τεχνίτης Ηλεκτρολογικών Εργασιών
Όπου οι απόφοιτοι μπορούν να ασχοληθούν ως ηλεκτρολόγοι εγκαταστάτες, τεχνίτες οργάνων, χειριστές φωτιστικών σωμάτων κ.λ.π.
ΤΟΜΕΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ – ΚΟΜΜΩΤΙΚΗΣ
Αισθητικός
Κομμωτής
Όπου οι απόφοιτοι μπορούν να ασχοληθούν ως βοηθητικό προσωπικό σε μονάδες αισθητικής, εξειδικευμένο προσωπικό σε εταιρείες καλλυντικών και μηχανημάτων αισθητικής, μακιγιάζ σε τηλεόραση-θέατρο, στούντιο μανικιούρ-πεντικιούρ-αποτρίχωση, ελεύθεροι επαγγελματίες ως ιδιοκτήτες κομμωτηρίων, στελέχη κομμωτηρίων, κομμωτές τηλεόρασης, κομμωτές στις ένοπλες δυνάμεις κ.λ.π.
ΤΟΜΕΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Βοηθός Φυσιοθεραπευτής
Όπου οι απόφοιτοι ασχολούνται σαν βοηθοί σε κέντρα αποκατάστασης ατόμων, σε ιδιωτικά φυσιοθεραπευτήρια ή κρατικά κ.λ.π.
Οι εγγραφές γίνονται από 3/9/2012 έως 11/9/2012 ως εξής:
Στην Α΄ τάξη της ΕΠΑ.Σ. μπορούν να εγγραφούν:
Όσοι προάγονται στη Β΄ τάξη των Επαγγελματικών ή Γενικών Λυκείων
Κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού, Ενιαίου και Επαγγελματικού Λυκείου
Κάτοχοι πτυχίου Α΄ και Β΄ κύκλου ΤΕΕ για την απόκτηση άλλης ειδικότητας
Κάτοχοι πτυχίου ΤΕΛ. ΤΕΣ, ΕΠΑΣ και ισότιμων σχολών για την απόκτηση άλλης ειδικότητας
Μαθητές παρελθόντων ετών της Β΄ και Γ΄ τάξης Γενικού, Τεχνικού, Ενιαίου και Επαγγελματικού Λυκείου
Όσοι έχουν προαχθεί στη Β΄ τάξη του Α΄ κύκλου ΤΕΕ
Η φοίτηση είναι διετής και παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΛ: 2261028290
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Δελφών 24-26, Λιβαδειά
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 16:00 – 20:00

ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 1.200.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ FERRARI ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΘΗΒΩΝ


Σαφάρι κατά πλούσιων φοροφυγάδων έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Οικονομικών σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία. Οι διαστάσεις της φοροδιαφυγής στη χώρα μας αποκαλύπτουν τα υπηρεσιακά έγγραφα του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με τις υποθέσεις των 121 φοροφυγάδων.
Το Υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για ελέγχους που έγιναν το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη δράση φυσικών προσώπων και εταιρειών τα προηγούμενα χρόνια στους οποίους διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.
Οι συγκεκριμένοι, όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έκλεβαν επί σειρά πολλών ετών το Δημόσιο με την πλέον συνήθη μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων, αποφεύγοντας έτσι την πληρωμή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.
Ενδεικτικό της απίστευτης κατάστασης που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί το γεγονός ότι στη λίστα των φοροφυγάδων συναντά κάποιος, εκτός από επιχειρηματίες και μεγαλογιατρούς, ανθρώπους που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, τις αγροτικές εργασίες, ακόμα και με το… έργο του Θεού.
Εκ των βασικών πρωταγωνιστών για ευρείας έκτασης φοροδιαφυγή είναι ένας αγρότης, στο όνομα του οποίου βρέθηκε λογαριασμός με ποσό ύψους 557.476,67 ευρώ, το οποίο δεσμεύτηκε.
Όπως προέκυψε από τη διασταύρωση στοιχείων των ελεγκτικών μηχανισμών, ο συγκεκριμένος αγρότης τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ήδη δηλώσει στην Εφορία συνολικό εισόδημα της τάξης των 100.000 ευρώ, την ώρα που απολάμβανε τις βόλτες του με μία κόκκινη, πανάκριβη Ferrari στο Άρμα Θήβας.

Επίσης, ένας μαιευτήρας από την Λιβαδειά είχε καταθέσεις 1.200.000 ευρώ και από την ανάλυση των λογαριασμών του προκύπτει ότι του τα κατέθεταν απευθείας οι πελάτες του, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια είχε δηλώσει εισοδήματα 300.000 ευρώ.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ Δ.Σ ΛΕΒΑΔΕΩΝ



undefined  Την πρώτη του φθινοπωρινή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει το Δ.Σ. Λεβαδέων την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου (αν και είναι ημέρα κινητοποίησης των δήμων)στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου (Διοικητήριο).
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.Πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για κάλυψη αναγκών των Παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου.
2.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 251/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου που αφορά την: «Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης κατόπιν δικαστικών αποφάσεων».
3.Έγκριση Πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου: «Μελέτη – Κατασκευή Βιολογικού Καθαρισμού Δήμου Δαύλειας».
4.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 41/2012 μελέτης που φέρει τον τίτλο: «Βελτίωση Υφισταμένου Αρδευτικού Έργου της Δ.Δ. Λαφυστίου» του Δήμου Λεβαδέων».
5. Λήψη απόφασης περί υποβολής αίτησης – φακέλου του έργου με τίτλο: «Βελτίωση Υφιστάμενου Αρδευτικού έργου της Δ.Δ. Λαφυστίου» του Δήμου Λεβαδέων στα πλαίσια της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων του Τοπικού Προγράμματος προσέγγισης LEADER του άξονα 4 του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007- 2013 (ΠΑΑ).
6.Έγκριση 1ου ΑΠΕ, καθώς και 1ου ΠΚΝΤΜΕ, για την κατασκευή του έργου : «Ανάδειξη Ιστορικών Χώρων & Ανάπλαση Οικισμού Χαιρώνειας».
7.Ορισμός μελών για την συγκρότηση επιτροπής σχετικά με την οργανωμένη εγκατάσταση πλανοδίων.
8 Χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης σχολάζοντος περιπτέρου στη Δημοτική Κοινότητα Κυριακίου.
9.Έγκριση της υπ΄αριθμ. 23/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ.Λ. που αφορά την: «Τροποποίηση του Σχεδίου Πόλεως Λιβαδειάς ως προς την άρση ασυμφωνίας στα Ο.Τ. επί των οδών Ρούμελης, Ελλοπίας, Μαυροματίου και Σχηματαρίου».
10.Λήψη απόφασης του Δ.Σ Λεβαδέων επί της μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) αιολικού σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 16MW BUSINESS ENERGY Α.Ε. στη θέση «Μακρυά Ράχη» της Δ.Ε. Κυριακίου του Δ.Λ».

ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΜΠΡΑΛΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ


Τέσσερα άτομα βρήκαν φρικτό θάνατο σήμερα γύρω στις 13:30 το μεσημέρι στον Μπράλο.
Πρόκειται για ένα ζευγάρι καθηγητών από την Κίρρα Ιτέας, με τα δυο τους παιδιά, ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών και ένα κορίτσι ηλικίας 14 ετών.
Η οικογένεια ταξίδευε προς Λαμία, όταν από άγνωστη αιτία, το ασημί Skoda Octavia πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έκανε βουτιά σε γκρεμό 250 μέτρων.
Κάποιος τηλεφώνησε στο 100, και είπε ότι ένα αυτοκίνητο «έφυγε» έξω στο 11ο χλμ Θερμοπυλών – Ιτέας, στις στροφές πριν το «Χανι του Καρανάσιου».
Στην τροχαία Λαμίας σήμανε συναγερμός και μαζί με την 7η ΕΜΑΚ ξεκίνησαν τις έρευνες.
Τελικά 2 ώρες αργότερα περίπου εντόπισαν στο βάθος του γκρεμού το μοιραίο αυτοκίνητο.Νεκροί είναι ο οδηγός Γ.Δ. 52 ετών, η γυναίκα του 49 ετών και τα δυο τους παιδιά. Το αγόρι πήγαινε στην 5η ή την 6η τάξη του δημοτικού και η κόρη τους στο Γυμνάσιο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , το αυτοκίνητο πέταξε στη κυριολεξία στον αέρα και έσκασε στο γκρεμό μετά από 100 μέτρα, αφού πριν δεν υπάρχουν ίχνη από την πρόσκρουση.
Ο πατέρας και το αγόρι βρέθηκαν έξω από το αυτοκίνητο σε απόσταση 10 μέτρων περίπου, η μητέρα βρέθηκε κάτω από το αυτοκίνητο και η 14χρονη κόρη ήταν η μόνη από τους 4 επιβάτες, που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.
Η επιχείρηση της ανάσυρσης των σορών ήταν πάρα πολύ δύσκολη, αφού μιλάμε για δύσβατη και απόκρημνη περιοχή.
Οι αξιωματικοί της τροχαίας εκτιμούν ότι το πιθανότερο είναι να κοιμήθηκε ο οδηγός, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπήρξε και κάποιο παθολογικό αίτιο, όπως καρδιακό επεισόδιο ή κάτι άλλο, που να έκανε τον οδηγό να χάσει τον έλεγχο.





Σημειώνεται, ότι στις 16 Αυγούστου, στο ίδιο, περίπου, σημείο, άλλο ένα αυτοκίνητο είχε φύγει από την πορεία του, πέρασε κάθετα στο αντίθετο ρεύμα και κατέληξε στο βάθος του γκρεμού, απ' όπου ανασύρθηκε νεκρός ο 28χρονος οδηγός του.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΔΕΙΑ ΜΙΚΡΟΠΩΛΕΙΤΩΝ ΣΕ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ




Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Επίθεση Χρυσής Αυγής κατά μικροπωλητών στη Ραφήνα
Επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών σημειώθηκε χθες, Παρασκευή, στη Ραφήνα, στο πανηγύρι της Παναγίας Παντοβασίλισσας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Κατά τις οκτώ το βράδυ ομάδα περίπου 50 μελών της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε στους μικροπωλητές και στη συνέχεια τα μέλη της παρατάχθηκαν με σημαίες και κοντάρια μπροστά από την Εκκλησία.
Ανάμεσα τους ήταν και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής -γνωστός ως «Καιάδας»-, ο οποίος δήλωσε σχετικά με το περιστατικό: «Ήρθαμε να τιμήσουμε την γιορτή της Παναγίας. Παράλληλα κάναμε μια βόλτα εδώ στο πανηγύρι. Είδαμε και αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι μικροπωλητές και μάλιστα είδαμε και κάποιους λαθρομετανάστες να πουλούν την πραμάτεια τους χωρίς χαρτιά. Εμείς αυτό το καταγγείλαμε στην αστυνομία και εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνει η Χρυσή Αυγή».

Αφού εξύβρισαν τους αλλοδαπούς μικροπωλητές, τους οποίους και προσπάθησαν να εκδιώξουν από τον χώρο της εκκλησίας, ενώ προτού αποχωρήσουν, αναποδογύρισαν τους πάγκους τους, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθεί τραυματισμός.
Τα μέλη της Χ.Α. κατήγγειλαν τους παράνομους πωλητές στην αστυνομία και στη συνέχεια συμμετείχαν στην περιφορά της εικόνας.!!!!

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ









Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ