Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΣΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ



Σαφάρι κατά πλούσιων φοροφυγάδων έχει ξεκινήσει το Υπουργείο Οικονομικών σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα στα κρατικά ταμεία. Οι διαστάσεις της φοροδιαφυγής στη χώρα μας αποκαλύπτονται μέσω υπηρεσιακών εγγράφων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) με τις υποθέσεις των 121 φοροφυγάδων.

Το Υπουργείο Οικονομικών κάνει λόγο για ελέγχους που έγιναν το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τη δράση φυσικών προσώπων και εταιρειών τα προηγούμενα χρόνια, στους οποίους διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή.

Οι συγκεκριμένοι, όπως διαπιστώθηκε από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, έκλεβαν επί σειρά πολλών ετών το Δημόσιο με την πλέον συνήθη μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων, αποφεύγοντας έτσι την πληρωμή Φ.Π.Α. και φόρου εισοδήματος αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Ενδεικτικό της απίστευτης κατάστασης, που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια, αποτελεί το γεγονός ότι στη λίστα των φοροφυγάδων συναντά κάποιος, εκτός από επιχειρηματίες και μεγαλογιατρούς, ανθρώπους που ασχολούνται με την κτηνοτροφία, τις αγροτικές εργασίες, ακόμα και με το… έργο του Θεού.

Tα πιο τρανταχτά παραδείγματα

Εκ των βασικών πρωταγωνιστών για ευρείας έκτασης φοροδιαφυγή είναι ένας αγρότης, στο όνομα του οποίου βρέθηκε λογαριασμός με ποσό ύψους 557.476,67 ευρώ, το οποίο δεσμεύτηκε.

Όπως προέκυψε από τη διασταύρωση στοιχείων των ελεγκτικών μηχανισμών, ο συγκεκριμένος αγρότης τα τελευταία δέκα χρόνια έχει ήδη δηλώσει στην Εφορία συνολικό εισόδημα της τάξης των 100.000 ευρώ, την ώρα που απολάμβανε τις βόλτες του με μία κόκκινη, πανάκριβη Ferrari στο Άρμα Θήβας.

Επίσης, ιερέας διατηρούσε καταθέσεις ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ποσό που δεν δικαιολογούνταν από το μισθό ενός κληρικού και τα… εξτραδάκια των βαφτίσεων και άλλων μυστηρίων.

Εντοπίστηκε και ένας καθηγητής ΑΕΙ, ο οποίος μέσα σε τρεις μέρες έλαβε εμβάσματα τριών εκατομμυρίων ευρώ, κάποια από τα οποία έστειλε και ο ίδιος στον εαυτό του, ενώ δήλωνε 100.000 ευρώ το χρόνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ



Ο Λεβαδειακός δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα, καθώς μετρά δυο ήττες από τους δυο αιώνιους αντιπάλους, ενώ γνώρισε και τρίτη ήττα, φιλική αυτή τη φορά, από την ΑΕΚ.
Όλα αυτά έχουν προβληματίσει τον Γιώργο Παράσχο που βλέπει πως η σεζόν δεν ξεκίνησε όπως θα περίμενε, ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει κάποιες μουρμούρες μέσα στην ομάδα, όπως αναφέρει ο Τύπος.
Εκτός απ όλα αυτά όμως, ο έμπειρος τεχνικός είδε τον Νόε Ακόστα να τραυματίζεται στο ματς με την ΑΕΚ και την Δευτέρα θα ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για θλάση και πόσο καιρό θα μείνει εκτός δράσης.
Από εκεί και πέρα Μουλόπουλος και Γεωργίου θα δοκιμάσουν να ανεβάσουν στροφές μέσα στην εβδομάδα, έτσι ώστε να γνωρίζει ο Έλληνας τεχνικός αν θα τους έχει διαθέσιμους με την Βέροια

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ











Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ