Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ"



Εισαγγελική παραγγελία για δίωξη κατά της ΔΕΗ και της «Αλουμίνιον»

  • 37
     


 Εισαγγελική παραγγελία για δίωξη κατά της ΔΕΗ και της «Αλουμίνιον»
Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος υπευθύνων της ΔΕΗ αλλά και της «Αλουμίνιον Ελλάδος» παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, μετά το πέρας της έρευνας με αφορμή καταγγελίες για οφειλές της εταιρείας συμφερόντων του Ομίλου Μυτιληναίου προς της ΔΕΗ, ύψους -σύμφωνα με πληροφορίες- 170 εκατομμυρίων ευρώ.
Η δίωξη, που θα ασκηθεί αύριο βάση της εντολής Πεπόνη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αφορά τα αδικήματα της απιστίας, κατά στελεχών της ΔΕΗ και της ηθικής αυτουργίας σε αυτή, που στρέφεται κατά των υπευθύνων της «Αλουμίνιον».
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» που προκάλεσε και την εισαγγελική έρευνα, η ΔΕΗ φέρεται ότι τιμολογούσε το ρεύμα που παρείχε στην «Αλουμίνιον Ελλάδος» με εξαιρετικά χαμηλό τιμολόγιο ενώ η εταιρεία αν και είχε λάβει το 2005 άδεια για κατασκευή μονάδας αυτοπαραγωγής ρεύματος, το 2008 έλαβε άδεια μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού- θερμότητας (ΣΗΘ, κατά την ορολογία της ΔΕΗ) μεταβολή που της επέτρεπε να πουλά το παραγόμενο ρεύμα μέσω του συστήματος αντί να το χρησιμοποιεί για ίδιες ανάγκες.
Με το νέο καθεστώς, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η «Αλουμίνιον» μπορούσε να πουλάει προς 55 ευρώ τη μεγαβατώρα αντί 41 ευρώ που το αγόραζε για δική της χρήση από τη ΔΕΗ.
Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας κλήθηκαν σε απολογία στελέχη και των δυο εταιρειών.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ


ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Στοιχεία-σοκ για την παιδική κακοποίηση

Στοιχεία-σοκ για την παιδική κακοποίηση
Αυξάνονται ανησυχητικά τα κρούσματα παιδικής σωματικής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης στη χώρα μας. Μόνο το τελευταίο έτος, περίπου ένα στα δύο παιδιά δήλωσαν ότι έχουν υποστεί σωματική βία, ενώ ένα στα δέκα δέχθηκαν σεξουαλική κακοποίηση, και τα αντίστοιχα ποσοστά για το σύνολο των εμπειριών τους στη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας είναι ακόμα μεγαλύτερα. Ένα, μάλιστα, σημαντικό ποσοστό των παιδιών αναφέρουν πολλαπλές και διαφορετικών ειδών εμπειρίες θυματοποίησης.
Τα παραπάνω δραματικά στοιχεία προκύπτουν από έρευνα σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του παιδικού πληθυσμού της χώρας που φοιτά στην ΣΤ΄ Δημοτικού, Α' Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.
Συνολικά το δείγμα της έρευνας έφτασε περίπου τις 12.000 μαθητές και τους γονείς τους. Τα στοιχεία για την έκταση και τα χαρακτηριστικά της κακοποίησης - παραμέλησης των παιδιών και στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινωθούν σε συνέδριο της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, με τίτλο: «Το φάσμα της κακοποίησης-παραμέλησης των παιδιών στα Βαλκάνια και τον κόσμο εν μέσω κρίσης: τεκμηριωμένη πρακτική και τεκμήρια από την πρακτική» (13 - 14 Σεπτέμβρη, Αθήνα).
Καταγγελίες
Άλλη έρευνα για το ποσοστό των αναφορών κακοποίησης ή παραμέλησης που φθάνουν στους αρμόδιους φορείς με τη συνεργασία 153 φορέων υγείας, πρόνοιας, δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης του δημόσιου ή μη κυβερνητικού τομέα σε Αττική και Κρήτη κατέδειξε ότι μόνο το 2010 καταγράφηκαν περίπου 4.500 αναφορές κακοποίησης ή παραμέλησης ανηλίκων (μέχρι 18 ετών).
Με βάση ωστόσο τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις -αυτές που αναφέρθηκαν στις αρχές- η συχνότητα που βρίσκεται στις περισσότερες μορφές βίας κατά των παιδιών κινείται κάτω του 1%, γεγονός που σε συνάρτηση με τις αναφορές των ίδιων των παιδιών δείχνει το μεγάλο χάσμα ανάμεσα στα κρούσματα που λαμβάνουν χώρα και σε εκείνα που τελικά καταγγέλλονται ή αναφέρονται στις αρμόδιες υπηρεσίες στη χώρα μας.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ


Οι τιμές των εισιτηρίων με τη Βέροια

Από την ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνεται ότι οι τιμές των εισιτηρίων για τον αγώνα με τη Βέροια έχουν ως εξής:
ΘΥΡΕΣ 1 & 3 : Κανονικό :15 ευρώ, Παιδικό : 5 ευρώ.
ΘΥΡΑ 2VIP : Κανονικό : 25 ευρώ, Παιδικό : 10 ευρώ.
Παρακαλούνται οι φίλαθλοι που δεν έχουν παραλάβει τις κάρτες διαρκείας τους, να τις παραλάβουν από τα γραφεία της ΠΑΕ, πλατεία Μαγιάκου (Ταμπάχνα), μέχρι την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

τμημα της στην περιοχή της Λιβαδειάς, επιδιώκει να σχηματίσει η Χρυσή Αυγή. Στέλεχος, που ειναι κοντά στον αρχηγό του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή, έχει αναλάβει την οργανωση του πυρηνα στη πολη της λιβαδειας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικες πληροφορίες , πρόσφατα πραγματοποιήθηκε συνάντηση χρυσαυγιτών σε καφέ, έξω από την πόλη.το φαινομενο χρυση αυγη για αλλους σωτηριο και για αλλους επικινδυνο εξαπλωνεται εργανωμενα πλεον σε ολη τη χωρα.
να σημειωθει οτι τη προηγουμενη ανοιξη ειχαν συμβει σοβαρα επισοδεια στη πολη της λιβαδειας μεταξυ χρυσαυγητων και πολιτων της πρωτευουσας της βοιωτιας που ανοικουν στον αριστερο χωρο. τελος μενει να δουμε αν θα εχει επιτυχια η προσπαθεια οργανωσης της χρυσης αυγης στη λιβαδεια και πως οι πολιτες θα τη "δεχτουν".

ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΝΕΑΡΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ



undefined

Νεαρή κοπέλα στη Βουλή των εφήβων "ξεβράκωσε" παντελώς το ελληνικό κράτος αποκαλύπτοντας την ανεπάρκειά του ως προς το λαθρομεταναστευτικό και αυτοί φρόντισαν να την διακόψουν προφανώς εμφανώς ενοχλημένοι με τις αλήθειες που είπε για το από που πηγάζει πραγματικά ο "ρατσισμός".

Δεν γνωρίζουμε κατα πόσο οι ''ρατσιστικές επιθέσεις'' ήταν το θέμα της ομιλίας της ή αν ήταν απλά πρόσχημα για να της επιτρέψουν οι "δημοκράτες" να μιλήσει και να μπορέσει να πει την αλήθεια, η ουσία είναι οτι την είπε και ο... πρόεδρος έσπευσε να τη διακόψει!!

Είναι ενθαρρυντικό που η νεολαία έχει αρχίσει να ξυπνάει.

Κι ακόμα κι αν δεν είχε επίσημα στοιχεία -όπως της ζητήθηκαν- όλοι ξέρουμε οτι αυτό που ανέφερε είναι γεγονός... Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε...





 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 101 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΘΛΗΘΕΙ


Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να βάλει ένας Ιταλός «μαθουσάλας»… Οι λόγοι πάντως δεν ήταν ούτε διότι είχε ψυχολογικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας, ούτε οικονομικοί…Ο Ιταλός ηλικίας 101 ετών αυτοκτόνησε γιατί του απαγόρευσαν να… αθλείται και δεν θα μπορούσε να αντέξει μια συνηθισμένη ζωή ηληκιωμένου. Ο Μιλανέζος Βιτόριο Κολό, δεν ήταν σαν τους άλλους συνομήλικούς του!Σε ηλικία 89 ετών, έτρεχε 100 μέτρα σε μόλις 16,5 δευτερόλεπτα, ενώ στα 95 του έκανε εξαιρετικά ρεκόρ στο άλμα εις μήκος.Επίσης, ο Βικτόριο Κολό ήταν κάτοχος 25 εθνικών ρεκόρ στην κατηγορία Master από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου για παλαίμαχους αθλητές, ενώ το 1997 είχε επιστρέψει από την Νότια Αφρική με 7 χρυσά μετάλλια !

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ










Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ