Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΦΙΛΙΚΗ ΗΤΤΑ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΑΕΚ



Στο φιλικό παιχνίδι στη Λιβαδειά, με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της Εθνικής, η ΑΕΚ νίκησε την τοπική ομάδα με 3-1 με πρωταγωνιστές τους Γκερέιρο και Φουρτάδο!

Το πρώτο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με αρκετούς βασικούς, παρότι φιλικό το ματς, δείγμα της προσπάθειας των δύο προπονητών να δέσουν έναν βασικό κορμό ενόψει των ματς του πρωταθλήματος.
Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές φάσεις. Στο 14', ο Κουρέλας από τα δεξιά, βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε την μπαλιά στον χώρο του πέναλτι που βρισκόταν ο Κατσικοκέρης, αλλά το πλασέ του τελευταίου βρήκε στο κάθετο δοκάρι και βγήκε άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα, ο Λεβαδειακός απάντησε με τον Μπουντόπουλο να ξεφεύγει από τα αριστερά του Τσούπρου και ανενόχλητος να βγαίνει στην αντεπίθεση, βρισκόμενος τετ α τετ με τον Αραμπατζή, αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης "ψάρεψε" τον αντίπαλο του και μπλόκαρε το πλασέ.
Καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, οι δύο ομάδες είχαν τα διαστήματα τους με την ΑΕΚ να έχει περισσότερο τον έλεγχο του ματς και να πιέζει τον αντίπαλο της ο οποίος έπαιζε στην κόντρα επίθεση. Αυτό που χαρακτήρισε και τις δύο ομάδες, ήταν η απουσία της καλής τελικής πάσας.
Στο 20' ο Μπουντόπουλος είχε ακόμα μια καλή στιγμή, με την μπάλα να του στρώνεται μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΚ, αλλά το σουτ που επιχείρησε να βγαίνει άουτ. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 39', όταν ο Κατσικοκέρης βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, έβγαλε μπαλιά στον Κορδέρο στο ύψος τους πέναλτι, αλλά το σουτ του Ισπανού ήταν απελπιστικά άστοχο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη υπήρχε μόνο μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η ΑΕΚ. Μόλις στο 52ο λεπτό ο Ρίκκα έβγαλε κάθετη μπαλιά στον αμαρκάριστο Κατσικοκέρη, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κιντώτα και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ, 0-1.
Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και στο 61' έχασε μεγάλη ευκαιρία, οι παίκτες του δικεφάλου άλλαξαν πολύ όμορφα την μπάλα με τον Γκερέιρο να βγάζει τον Βλάχο στα δεξιά μόνο του, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε ωραία πάσα στην μικρή περιοχή, αλλά ο Σταματής έχασε γκολ που δεν χάνεται...
Ο Βλάχος πέρασε τον Φουρτάδο στην θέση του Κατσικοκέρη και στο 65' ο κορυφαίος του γηπέδου, Γκερέιρο, έβγαλε μπαλιά στον Φουρτάδο, ο οποίος με προσποίηση ξεπέρασε τον Κιντώτα, ο τελευταίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Φουρτάδο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά το έστειλε άουτ.
Ότι δεν κατάφερε ο επιθετικός της ΑΕΚ από το ύψος του πέναλτι, το πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Ρίκκα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φουρτάδο με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του (ανεπίσημο)γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, 0-2
Ο Λεβαδειακός έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει, παρότι στο 77' οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2. Ο Μαχαίρας έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, "έκλεισε" προς το χώρο του κέντρου και από το ύψος του ημικυκλίου έπιασε ένα δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Αραμπατζή.
Το γκολ του Λεβαδειακού δεν χάλασε τον ρυθμό της ΑΕΚ και δύο λεπτά αργότερα απάντησε με το 1-3 με σκόρερ του Σταματή. Ο σκόρερ Φουρτάδο βγήκε στην αντεπίθεση και με κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Σταματή ο οποίος δίχως να δυσκολευτεί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Μέχρι το τέλος του αγώνα η ΑΕΚ έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Φουρτάδο να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Κιντώτας να διώχνει σε κόρνερ. Η απάντηση ήρθε από τον Λεβαδειακό σε πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αραμπατζής μπλόκαρε και πάλι.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΕΡΚΥΝΑ


Στην ελληνική μυθολογία η Έρκυνα ήταν Νύμφη μιας ομώνυμης πηγής στη Λιβαδειά της Βοιωτίας.
Για την Έρκυνα, κόρη του Τροφωνίου, ιστορείται ότι ήταν συντρόφισσα της Περσεφόνης, κόρης της θεάς Δήμητρας, πριν από την απαγωγή της δεύτερης από τον Πλούτωνα. Οι δυο τους έπαιζαν μια ημέρα με μια χήνα κοντά στην πόλη, στο άλσος του Τροφωνίου. Το πτηνό τους ξέφυγε και πήγε να κρυφτεί μέσα σε μια σπηλιά κάτω από μία πέτρα. Η Περσεφόνη σήκωσε την πέτρα για να πιάσει τη χήνα, οπότε μία πηγή ξεπετάχτηκε από τη γη: η πηγή της Έρκυνας.
Στα νερά της έρχονταν να λουστούν όλοι οι πιστοί που ζητούσαν χρησμό από το Μαντείο του Τροφωνίου, το οποίο βρισκόταν σε μικρή απόσταση.
Σήμερα, το όνομα αυτό φέρει ο μικρός ομώνυμος ποταμός, ο οποίος διασχίζει τη Λιβαδειά. Το ποτάμι αυτό εξασφάλισε για πολλά χρόνια την απαραίτητη ενέργεια για την ανάπτυξη της βιομηχανίας, της βιοτεχνία και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων. Σήμερα ο ποταμός Έρκυνα με τις πηγές της στην περιοχή της Κρύας προσδίδει στην πόλη της Λιβαδειάς μια ξεχωριστή φυσική ομορφιά.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ΤΩΡΑ

ΜΑΓΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ


Ο Γιώργος Μάγκας γεννήθηκε στη Λιβαδειά. Συζεί με την τραγουδίστρια Τζούλη Τζινέρη, και έχει δύο γιους, το Δημήτρη και το Γιώργο.
Ο Γιώργος Μάγκας είναι ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του κλαρίνου στην Ελλάδα και όχι μόνο, γέννημα-θρέμμα των πανηγυριών και των γάμων της ελληνικής επαρχίας. Στις ζωντανές του εμφανίσεις ο Γιώργος Μάγκας, συνοδευόμενος από την Τζούλη Τζινέρη, δημιουργεί μια εκρηκτική, γιορτινή ατμόσφαιρα όπου η παραδοσιακή μουσική των τσιγγάνων συναντά το τσιφτετέλι, το τσάμικο, το καλαματιανό καθώς και άλλους παραδοσιακούς ρυθμούς της Ελλάδας.
Το φαινόμενο Μάγκας, όμως, ταξίδεψε και έξω από τα ελληνικά σύνορα.Το MTV Europe τον παρουσίασε ως το «ελληνικό φαινόμενο» στην Balkan Jazz, διαθέτοντας ειδικό συνεργείο για να καλύψει τις ζωντανές του εμφανίσεις, ενώ εκτενές αφιέρωμα στον «μάγο με το κλαρίνο», όπως χαρακτηριστικά τον αποκαλούν, έκανε και η γαλλική “Liberation”.
Πραγματοποίησε το όνειρό του παίζοντας σε φεστιβάλ στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Γερμανία, την Ολλανδία την Αγγλία και τον Καναδά. Εμφανίστηκε στο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στο Λαύριο με τους Αμερικανούς Tuxedo Moon. Σε κάθε παράσταση εντυπωσιάζει με τα λαμέ κοστούμια του, τα οποία του ράβει η γυναίκα του Τζούλη Τζινιέρη, τα χρυσά δαχτυλίδια, το αξεπέραστο στυλ. Έχει φοβερή σκηνική παρουσία και εκπληκτική ενέργεια, ξεσηκώνει τους παρευρισκόμενους παίζοντας τσιφτετέλια, δημοτικά, τσάμικα, καλαματιανά, αν και τις περισσότερες φορές αυτοσχεδιάζει και προσφέρει μουσικά ακούσματα χωρίς σύνορα, συνοδευόμενος από την φωνή της Τζούλης Τζινιέρη. Ο έρωτάς του για τη γυναίκα του αποτελεί γι αυτόν έμπνευση. 'Επίσης δεν αποχωρίζεται ποτέ τη φωτογραφία του κολλητού του φίλου που πέθανε. Την κουβαλάει πάντα μαζί του και τη δείχνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί, αναπολώντας στιγμές από το παρελθόν μαζί του.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Μεγάλη και σημαντική η προσπάθεια της Μικτής Χορωδίας Λιβαδειάς "Έρκυνα"  και του  μαέστρου Todor Kabakchiev να ανεβάσουν μια από τις πιο περίφημες ιταλικές όπερες (μελόδραμα)  του Τζουζέπε Βέρντι την "Τραβιάτα" 
Είναι ένα έργο εξαιρετικά μελωδικό, και με ωραιότατες γνωστές άριες.
Βασίζεται στο θεατρικό έργο "Η κυρία με τις καμέλιες" {1852} του Αλέξανδρου Δουμά υιού {1824-1895} και αφορά την ιστορία της Μαρί Ντυπεσσί {1824-1847}, διάσημης «εταίρας» της παρισινής κοινωνίας, με την οποία σχετιζόταν ο ίδιος ο Γάλλος συγγραφέας. Ως μυθιστόρημα το έργο δημοσιεύτηκε το 1848, μόλις ένα χρόνο μετά το θάνατο της 23χρονης Ντυπεσσί από φυματίωση. 
Πιθανώς τον Φεβρουάριο του 1852, στο Παρίσι, ο Βέρντι παρακολούθησε τη θεατρική εκδοχή, επίσης του Δουμά υιού, και συνεπαρμένος, αποφάσισε για πρώτη φορά να απευθυνθεί στο κοινό μέσα από ένα σύγχρονο θέμα, στοχεύοντας σε ένα είδος κοινωνικής κριτικής.
Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μικτή Χορωδία Λιβαδειά "Έρκυνα" - πιάνο: Κατερίνα Μπότση
Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα VRATZA Βουλγαρίας -  διευθυντής: Dimitar Panov
ΣΟΛΙΣΤ
Βιολέττα:Κατερίνα Κώτσου
Φλόρα:Ελένη Κωνσταντάκη
Αννίνα:Σταυρούλα Πολλάτου
Αλφρέντο:Vladimir Revtov
Ζερμόντ:Ζαφείρης Κουτελιέρης
Τοντόρ:Ιωάννης Κάβουρας 

ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ  ο μαέστρος Todor Kabakchiev

Aφηγητής Βασίλης Τσακίρογλου
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30μ.μ στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας - ΛΙΒΑΔΕΙΑ ( Τροφώνια 2012)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ







Ο Γιάννης Πλούταρχος (ή Γιάννης Κακοσσαίος, όπως είναι το αληθινό του όνομα), γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1970 σε ένα μικρό χωριό έξω από τον Ορχομενό που ονομάζεται Μαυρόγια. Έμεινε εκεί ως τα 16 του χρόνια, οπότε πήγε στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να γίνει τραγουδιστής.

Για πρώτη φορά τραγούδησε επαγγελματικά σε ένα μικρό μαγαζί στον Κορυδαλλό. Απογοητευμένος από τις συνθήκες που επικρατούσαν στο χώρο του τραγουδιού, τον εγκατέλειψε δυο φορές και ασχολήθηκε με άλλα επαγγέλματα και ιδιαίτερα την κομμωτική προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην..
Ωστόσο επανήλθε, σαν κάτι να τον ωθούσε πίσω στο τραγούδι. Δυο χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, τραγούδησε σε κέντρο της παραλιακής. Ακολούθησαν μεγάλα αθηναϊκά μαγαζιά, όπου συνεργάστηκε με πολύ μεγάλα ονόματα , όπως ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Ρίτα Σακελλαρίου, ο Θέμης Αδαμαντίδης, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, όπως ο Στέλιος Ρόκκος, ο Γιώργος Μαζωνάκης, κ.ά.
Την περίοδο εκείνη συναντήθηκε με το Δημήτρη Κορδατζή και τον Ηλία Φιλίππου, που τον έφεραν σε επαφή με τον πρώτο του παραγωγό, το Γιώργο Μακράκη. Στον τελευταίο οφείλεται και το ψευδώνυμο "Πλούταρχος".
Έτσι ο Γιάννης Πλούταρχος μπήκε στη δισκογραφία και κυκλοφόρησε το 1998 την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Μόνο εσύ». Ενάμιση μήνα πριν από την κυκλοφορία του δίσκου, είχε κυκλοφορήσει ένα CD single που περιείχε 3 από τα τραγούδια του δίσκου. Από τα 15 συνολικά τραγούδια, ξεχώρισαν τα «Μήπως έρθεις» και «Ένας Θεός».
 Είναι παντρεμένος με τη Μαρία με την οποία έχει αποκτήσει πέντε παιδιά, την Κατερίνα, τον Γιώργο, την Ελεωνόρα, την Παναγιώτα και τον Κωνσταντίνο!

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ



Ο Κώστας Χατζής γεννήθηκε στη Λειβαδιά της Βοιωτίας στις 13 Αυγούστου του 1936.Κατάγεται από οικογένεια τσιγγάνων λαϊκών μουσικών, καθώς ο παππούς του ο Κώστας Καραγιάννης (από το γένος της μητέρας του) ήταν ένας από τους διασημότερους δημοτικούς κλαρινίστες της εποχής του στην Ελλάδα, και ο πατέρας του Ευάγγελος Χατζής ήταν δεξιοτέχνης στο σαντούρι. Στα δεκαέξι του χρόνια, τραγουδούσε μαζί με τον πατέρα του σε γάμους, σε βαφτίσια και σε άλλες εκδηλώσεις. Αυτή την περίοδο, γράφει τα πρώτα του τραγούδια που μιλάνε σχεδόν αποκλειστικά για τους καημούς και τα βάσανα της φυλής του.
Το 1957, έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα περιοδειών στην ελληνική επικράτεια, εγκαθίσταται στην Αθήνα.Έπειτα από πολλές στερήσεις, αρχίζει σταδιακά να γίνεται ευρύτερα γνωστός και κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 1961 στη Πλακιώτικη μπουάτ «Τιπούκειτος» του Μπουκουβάλα. Με το πέρασμα του χρόνου, γίνεται περισσότερο γνωστός, παρουσιάζοντας και να ηχογραφώντας δικά του τραγούδια, που τον ανέδειξαν σταδιακά σε φυσιογνωμία σύγχρονου τροβαδούρου, με ιδιότυπη φωνή και προσωπικό ερμηνευτικό ύφος. Ο Χατζής τραγουδούσε μπαλάντες που συνήθως περιείχαν θέματα έντονης κοινωνικής κριτικής, εκφράζοντας την φτωχή τάξη της εποχής, γεγονός που το καθιέρωσε στην συνείδηση του κόσμου.
Τρία χρόνια αργότερα, το 1963 ηχογραφεί τον πρώτο του δίσκο, με το τραγούδι του Μίμη Πλέσσα «Έφυγε η αγάπη μου». Στη συνέχεια εμφανίστηκε στη «μπουάτ του Γύφτου» με πολύ μεγάλη επιτυχία. Διετέλεσε από τους κυριότερους εκπροσώπους του μουσικού Νέου Κύματος, ενώ είχε πληθωρική συμμετοχή με αριθμό τραγουδιών του και σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών. Διάσημοι συνθέτες της εποχής, όπως οι Μάνος Χατζιδάκις, Μίμης Πλέσσας, Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Μαρκόπουλος και Σταύρος Ξαρχάκος, τον ανακαλύπτουν και του δίνουν να ερμηνεύσει τραγούδια στα οποία προσδίδει την δική του φυσιογνωμία.
Μεταξύ πολλών άλλων εμφανίσεων, εξαιρετικά επιτυχημένη αποδείχθηκε η συνύπαρξή του με τη Μαρινέλλα, στην Πλακιώτικη μπουάτ «Σκορπιός», και στη πρεμιέρα τους στις 28 Μαρτίου 1976, παρουσίασαν το πρόγραμμα «Ρεσιτάλ» που περιείχε 52 καινούργια τραγούδια του. Η ζωντανή ηχογράφηση που προέκυψε, κυκλοφόρησε σε τριπλό δίσκο το Πάσχα του ίδιου χρόνου και σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία, φτάνοντας τις 500,000 πωλήσιες και αποτελεί μέχρι σήμερα έναν από τους δέκα πιο εμπορικούς δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας. Με τη Μαρινέλλα, συνεργάστηκαν αργότερα το 1980 με τον δίσκο «Ταμ - ταμ» και το 1987 με τον δίσκο «Συνάντηση».
Στο τέλος της δεκαετίας του 1970, ο Κώστας Χατζής εν μέσω περιοδείας, επισκέπτεται την Αμερική για συναυλίες στους Έλληνες της διασποράς. Αξιοσημείωτο είναι πως η φήμη του ως τραγουδιστή της ειρήνης έφτασε μέχρι και το Λευκό Οίκο όπου ο τότε Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ τον προσκάλεσε για να τον γνωρίσει και να τον συγχαρεί για το έργο του. Είναι από τους λίγους Έλληνες καλλιτέχνες που έχουν προσκληθεί από τον Αμερικανό Πρόδρο για να τους συγχαρεί προσωπικά για το ήθος και το έργο τους.
Στις 18 Οκτωβρίου του 2011, εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη μουσική παράσταση «Όταν κοιτάς από ψηλά», ερμηνεύοντας τραγούδια από την πολυετή καριέρα του. Μαζί του στη σκηνή εμφανίστηκαν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ ΦΙΛΙΚΟ








Ευκαιρία σε παίκτες με περιορισμένο ή και καθόλου χρόνο συμμετοχής θα δώσει ο Γιώργος Παράσχος στο φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα που θα δώσει η ομαδα του λεβαδειακου με αντίπαλο την ΑΕΚ την Παρασκευή (06/09) στο Δημοτικό Λιβαδειάς.
Οι Βοιωτοί υποδέχονται την Ένωση (19.00) σε ένα ματς τα έσοδα του οποίου θα δοθούν στη φιλανθρωπική οργάνωση «Η Αρωγή». Ο Παράσχος σκοπεύει να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα, αφενός για να δώσει ευκαιρίες σε αυτούς που δεν έχουν πάρει μέχρι τώρα, αφετέρου για να μην ταλαιπωρήσει τους λογιζόμενους ως βασικούς και βέβαια για να μην χάσει κάποιον από τραυματισμό.

καθαρισμος του ποταμου της ερκυναςστη λιβαδεια







Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε η δράση "Καθαρισμός της Ερκυνας" που υλοποίησε ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς με σύνθημα "Καθαρίζουμε το ποτάμι κόντρα στο ρεύμα". Μεγάλη ήταν η προσέλευση συμπολιτών, πολλά νέα παιδιά αποφασισμένα να προσφέρουν και φυσικά "μάχιμοι" Λιβαδείτες που με πραγματική αυταπάρνηση έφεραν σε πέρας μια εκ φύσεως πολύ δύσκολη εργασία.

Επιπλέον αρκετοί νέοι ήταν εκεί και συμμετείχαν στο επίπονο έργο του Καθαρισμού της Ερκυνας. Με κέφι, με ζωντάνια, με γνώση και θέληση. Η παρουσία τους μας γεμίζει υπερηφάνεια για τα νιάτα της Λιβαδειάς και αισιοδοξία για το μέλλον της "μικρής μας πόλης".

Η συνάντηση είχε οριστεί για τις 10.00 το πρωί και μετά τις οδηγίες οι πλέον εξοπλισμένοι μπήκαν στην Ερκυνα, ενώ άλλοι ανέλαβαν τους χώρους στις όχθες της Ερκυνας και του Ξηριά. Στην προσπάθεια συνέβαλαν ιδιαίτερα πολλά παιδιά που μαζί με τους γονείς τους είχαν σπεύσει να βοηθήσουν, καθώς έφθαναν σε δυσπρόσιτα σημεία που οι μεγάλοι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.



Στην πραγματικότητα υπήρχε μια αποφασισμένη ομάδα με σαφώς καθορισμένους στόχους και ρόλους, καθώς και με αξιόλογη οργάνωση, εκ μέρους του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, με σάκκους απορριμμάτων, γάντια, οδηγίες και σχεδιασμό, επειδή -όπως είναι εύκολα αντιληπτό- ο καθαρισμός ενός ποταμού δεν είναι μόνο δύσκολη αλλά και επικίνδυνη εργασία.

Μέσα στην Ερκυνα πρωτοστάτης ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, Γιώργος Μπενέτος, συντόνιζε τους θαρραλέους συμπολίτες που θυσίασαν το πρωινό τους για να έχουμε σήμερα μια πιο καθαρή Ερκυνα. Εκτός ποταμού συντόνιζε ο πρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, Δημήτρης Λάμπρου, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "ΣΚΑΪ Αλλιώς" του Κων. Μπογδάνου τόνισε τη ζείδωρη παρουσία της Ερκυνας στην μακραίωνη ιστορία της Λιβαδειάς, καθώς και τις ευθύνες της κεντρικής και των τοπικών εξουσιών στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ελλάδας.

Πολύς ήταν ο κόσμος που είχε ανεβεί στην Κρύα για τον κυριακάτικο καφέ και, όπως αντιλαμβάνεστε, πολλά ήταν και τα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς για τον καθαρισμό του ποταμού. Πολλοί Λιβαδείτες και επισκέπτες πλησίαζαν και παρακολουθούσαν την 3ωρη προσπάθεια που κατέληξε στην οδό Λάππα ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες και μοιράζοντας συγχαρητήρια και... ευχές.

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες που παρευρέθηκαν στον καθαρισμό της Ερκυνας, καθώς και όλους όσοι προσέφεραν στη δράση αυτή με οποιονδήποτε τρόπο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ελληνική Ενωση Ερευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς που προσέφερε μια ακόμη σπουδαία υπηρεσία στην πόλη.


Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε η δράση "Καθαρισμός της Ερκυνας" που υλοποίησε ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς με σύνθημα "Καθαρίζουμε το ποτάμι κόντρα στο ρεύμα". Μεγάλη ήταν η προσέλευση συμπολιτών, πολλά νέα παιδιά αποφασισμένα να προσφέρουν και φυσικά "μάχιμοι" Λιβαδείτες που με πραγματική αυταπάρνηση έφεραν σε πέρας μια εκ φύσεως πολύ δύσκολη εργασία.

Επιπλέον αρκετοί νέοι ήταν εκεί και συμμετείχαν στο επίπονο έργο του Καθαρισμού της Ερκυνας. Με κέφι, με ζωντάνια, με γνώση και θέληση. Η παρουσία τους μας γεμίζει υπερηφάνεια για τα νιάτα της Λιβαδειάς και αισιοδοξία για το μέλλον της "μικρής μας πόλης".

Η συνάντηση είχε οριστεί για τις 10.00 το πρωί και μετά τις οδηγίες οι πλέον εξοπλισμένοι μπήκαν στην Ερκυνα, ενώ άλλοι ανέλαβαν τους χώρους στις όχθες της Ερκυνας και του Ξηριά. Στην προσπάθεια συνέβαλαν ιδιαίτερα πολλά παιδιά που μαζί με τους γονείς τους είχαν σπεύσει να βοηθήσουν, καθώς έφθαναν σε δυσπρόσιτα σημεία που οι μεγάλοι δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν.
 
Στην πραγματικότητα υπήρχε μια αποφασισμένη ομάδα με σαφώς καθορισμένους στόχους και ρόλους, καθώς και με αξιόλογη οργάνωση, εκ μέρους του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, με σάκκους απορριμμάτων, γάντια, οδηγίες και σχεδιασμό, επειδή -όπως είναι εύκολα αντιληπτό- ο καθαρισμός ενός ποταμού δεν είναι μόνο δύσκολη αλλά και επικίνδυνη εργασία.

Μέσα στην Ερκυνα πρωτοστάτης ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, Γιώργος Μπενέτος, συντόνιζε τους θαρραλέους συμπολίτες που θυσίασαν το πρωινό τους για να έχουμε σήμερα μια πιο καθαρή Ερκυνα. Εκτός ποταμού συντόνιζε ο πρόεδρος του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς, Δημήτρης Λάμπρου, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή "ΣΚΑΪ Αλλιώς" του Κων. Μπογδάνου τόνισε τη ζείδωρη παρουσία της Ερκυνας στην μακραίωνη ιστορία της Λιβαδειάς, καθώς και τις ευθύνες της κεντρικής και των τοπικών εξουσιών στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της Ελλάδας.

Πολύς ήταν ο κόσμος που είχε ανεβεί στην Κρύα για τον κυριακάτικο καφέ και, όπως αντιλαμβάνεστε, πολλά ήταν και τα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία του Συλλόγου Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς για τον καθαρισμό του ποταμού. Πολλοί Λιβαδείτες και επισκέπτες πλησίαζαν και παρακολουθούσαν την 3ωρη προσπάθεια που κατέληξε στην οδό Λάππα ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες και μοιράζοντας συγχαρητήρια και... ευχές.

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι του ΞΕΝΙΑ Λιβαδειάς αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους τους συμπολίτες που παρευρέθηκαν στον καθαρισμό της Ερκυνας, καθώς και όλους όσοι προσέφεραν στη δράση αυτή με οποιονδήποτε τρόπο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Ελληνική Ενωση Ερευνας και Διάσωσης Λιβαδειάς που προσέφερε μια ακόμη σπουδαία υπηρεσία στην πόλη.

με το βλεμμα των παιδιων



απο τα παιδια των σχολειων της λιβαδειας για τα παιδια ολου του κοσμου